Vilken läkare vid hyperhidros

Dessa läkare kan hjälpa till vid kraftig svettning
Direkt till innehållet

  Uppskattningsvis fem procent av befolkningen lider av hyperhidros. Ändå är det i genomsnitt bara en av tre som tar kontakt med läkare. Samtidigt finns det många olika sätt att behandla hyperhidros, minska lidandet och därmed förbättra livskvaliteten. Därför är det verkligen att rekommendera att söka medicinsk hjälp!

  Men vilken läkare kan hjälpa till vid kraftig svettning? Det finns faktiskt flera olika inriktningar som behandlar detta tillstånd. I den här artikeln kan du få en översikt över vilka läkare du kan vända dig till för diagnos och behandling av hyperhidros.

  Allmänmedicin

  Din husläkare kan vara en bra första kontaktpunkt för diagnos av hyperhidros. Särskilt om du har varit patient hos din husläkare länge och ni känner varandra väl. Då kan det vara lättare för dig att tala öppet om dina symtom. Han eller hon känner förmodligen bäst till dina journaler och kan avgöra om du har primär eller sekundär hyperhidros.

  Barnläkare

  Eftersom primär hyperhidros kan uppkomma för första gången under puberteten kan särskilt unga som lider av hyperhidros fortfarande välja att kontakta en barnläkare. I princip kan barnläkare behandla unga patienter upp till 18 års ålder. Senast då måste man däremot byta till en allmänläkare.

  Dermatologi

  Eftersom den ökade svettproduktionen främst syns på huden söker de drabbade ofta hos en hudläkare. Eftersom svettkörtlarna hör till hudens bihang är dermatologer särskilt kunniga när det gäller sjukdomen hyperhidros.

  Letar du fortfarande efter rätt kontaktperson?

  Hur berättar jag för min läkare?

  För rätt diagnos och behandling är det särskilt viktigt att kunna fastställa om din hyperhidros är primär eller sekundär. Därför är det viktigt att du kan beskriva dina symtom så exakt som möjligt.

  Om du känner dig osäker på hur du ska berätta om dina symtom för läkaren är svaret att vara så öppen och ärlig som möjligt. Det finns ingen anledning att skämmas för din kraftiga svettning. Läkare känner vanligtvis till det här tillståndet väl!

  Om du har frågor eller förslag om innehållet på denna webbplats kan du kontakta redaktionen.

  skriv oss: kraftiga-svettningar@drwolffgroup.com

  ? Ytterligare information om initiativet